Sudex doo

Sudex d.o.o. je preduzeće za proizvodnju, promet i usluge, osnovano u Žagubici 2003. godine. Delatnosti kojima se preduzeće bavi su proizvodnja i prodaja peleta od bukovog drveta, izrada drumskih saobraćajnica, niskogradnja i održavanje puteva u zimskom periodu. Od 2012. godine, osnovna delatnost preduzeća je proizvodnja peleta.

Proizvodimo

Proizvodnjom peleta počeli smo da se bavimo 2012. godine, kada smo u Žagubici instalirali italijansku opremu visoke tehnologije. Proizvodnja se obavlja u kontrolisanim uslovima u skladu sa propisanim standardima i uz upotrebu najnovije i najsavremenije tehnologije u procesu proizvodnje. Sudex doo proizvodi pelet od 100% bukovog drveta, visokokaloričnih i zdravih bukovih debla, što daje vrhunski kvalitet krajnjem proizvodu po čemu smo postali prepoznatljivi na tržištu.

Korišćenje

Za razliku od cepanica, drveni peleti pakovani su u vreće od po 15 kg, te su čisti i praktični za skladištenje, ne prljaju kuću i ne donose insekte sa sobom, a zauzimaju samo četvrtinu prostora potrebnog za skladištenje cepanica. Zbog veoma malog ostatka pepela, produžava se vreme između dva čišćenja peći, te se ovaj mukotrpan i dosadan posao svodi na minimum.

Prodaja

Pelet je cilindričnog oblika, prečnika oko 6 mm i dužine od 10 od 30 mm što ga čini pogodnim za transport i jednostavnim za punjenje ložišta peći koju koristite za grejanje vašeg doma ili radnog prostora. Prodaja bukovog peleta se vrši u vrećama od 15 kg i 1030kg, a za jednu grejnu sezonu prosečno domaćinstvo za grejanje potroši od 5 do 6 tona peleta. Zbog kvaliteta našeg peleta stekli smo poverenje kod mnogih krajnjih korisnika, kao i privrednih društava koja se bave trgovinom ogreva na domaćem i inostranom tržištu.